voetbalzone

Van der Vaart: 'Te makkelijk om te zeggen: 'Ik stop na mislukt seizoen''

Robin Bruggeman31 mei 2016, 21:23
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2016, 21:23
Advertentie

Rafael van der Vaart vertrok begin dit seizoen vol goede moed naar Betis Sevilla, maar zijn eerste seizoen in Andalusië is uitgelopen op een teleurstelling. De oud-Ajacied zat vaker op de tribune dan dat hij op het veld stond en kwam niet verder dan zeven optredens in de Primera División. Hij kijkt zelf dan ook met teleurstelling terug op de afgelopen jaargang, al weigert hij de hoop op te geven.

/

“Dit was een behoorlijk mislukt seizoen, eenvoudigweg omdat ik niet aan spelen ben toegekomen. Zoiets hoop ik nooit meer mee te maken”, vertelt hij in gesprek met de VARA Gids. “Ik heb nooit overwogen om het bijltje erbij neer te gooien hoor, ik ben altijd positief gebleven. Zolang ik op de training nog steeds het gevoel heb dat ik goed bezig ben, hou ik er plezier in. Het is te makkelijk om te zeggen: ik stop ermee, louter en alleen omdat ik niet speel. Dat is geen reden om de eer aan mezelf te houden.”

Van der Vaart heeft niet het idee dat het door zijn slechte spel komt dat hij niet speelt: toen Betis drie keer verloor binnen tien dagen kreeg hij ook niet de kans zich te laten zien. Hij denkt dat het aan het begin van het seizoen als is misgegaan. De middenvelder kwam in de voorbereiding overhaast terug van een enkelblessure en liep daarna een scheurtje in een spier op. Hij vindt dat hij daarna nooit meer een kans gekregen heeft en hoopt dat er snel een oplossing voor zijn situatie komt, al dan niet in Sevilla.

Bezig met laden …