Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Georges Mikautadze kan Rafael van der Vaart nog steeds niet bekoren

Laatste update:

Rafael van der Vaart vond het doelpunt van Georgië-aanvaller Georges Mikautadze in de EK-wedstrijd tegen Turkije (3-1 nederlaag) niet bijster bijzonder. Collega-analist Pierre van Hooijdonk is juist een stuk positiever over de onlangs door AS Monaco aangetrokken aanvaller.

"Volgens mij zei de commentator dat Sven Mislintat het tóch goed gezien had", doelt Van der Vaart in Studio Fußball op het feit dat de voormalig technisch directeur van Ajax vorig jaar zomer een basisbedrag van 16 miljoen euro neerlegde voor Mikautadze.

De analist zag Mikautadze scoren tegen Turkije, maar erg veel indruk maakte dat niet op de voormalig middenvelder van onder meer Ajax. "Het is gewoon een toevalstreffer", zo klinkt het oordeel over het allereerste doelpunt van Georgië op een eindtoernooi.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"En het was geen Ajax-speler", verwijst Van der Vaart naar het tegenvallende halfjaar van Mikautadze in Amsterdamse dienst. De Georgische spits wist in negen duels namens Ajax geen enkele keer te scoren. Al snel volgde een terugkeer bij FC Metz, dat hem inmiddels dus aan Monaco heeft verkocht.

Presentator Sjoerd van Ramshorst schuift direct naar voren dat Mikautadze bij Metz weer helemaal opbloeide. "Hij heeft er bij Metz veertien gemaakt in een halfjaar tijd. Bij Ajax heeft Mikautadze nooit in de spits gespeeld. Hij stond altijd aan de buitenkant."

Van Hooijdonk


Pierre van Hooijdonk is een stuk milder voor de trefzekere Mikautadze. "Hij was elke keer bij het gevaar van Georgië betrokken. Hij is misschien toch niet zo slecht als we allemaal denken. Want hij was vanavond echt nadrukkelijk aanwezig. En dat is toch knap op dit niveau?"

Van der Vaart beaamt dat Mikautadze een ruime voldoende scoorde met zijn optreden tegen Turkije. "Maar bij Ajax liet hij het niet zien", zo klinkt het tot slot in de analyse over de Georgische doelpuntenmaker.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je kunt zeggen wat je wilt, maar die Mikautadze kan wel voetballen. Ook in de minuten die hij bij Ajax kreeg, kon je echt wel zien dat hij goeie dribbels had en echt wel snelheid en een goeie passing had, echter kreeg hij nooit echt de kans in de spits of als schaduwspits en werd hij opgesteld als buitenspeler, wat totaal niet z'n positie is.

Jammer, want je ziet nu dat bij Metz, dat hij het echt wel in zich heeft, alleen blijkbaar paste hij toch niet helemaal in het systeem en kreeg Brobbey in de spits logischerwijs de voorkeur. Toch had ik hem op 10 wel geprobeerd.
Nu kan je niet echt zeggen dat hij een kans heeft gehad na 340 minuutjes in 9 wedstrijden..

18 juni 2024 om 22:38

Nee, deze jongen zou Ajax nooit verder hebben gebracht. Als je het al niet op het trainingsveld laat zien, dan hoor je ook geen minuten te krijgen. Dat is wat er is gebeurd. Kansen moet je verdienen. Vandaag zag ik overigens een matige Mikautadze bij Georgië. Hij heeft veel tijd en ruimte nodig om tot scoren te komen en hielp enkele levensgrote kansen om zeep. Dan heb je geen killer.

18 juni 2024 om 23:32

Gelukkig hebben de jongens met het Ajax DNA, b.v. een Taylor en Rensch, de club naar een verdienstelijke vijfde plaats in de Eredivisie gebracht. Kan niets aan de eigen jongens tippen. Allemaal ook nog eens aanwezig op het EK. Daar kan Ajax verder mee!

18 juni 2024 om 23:45

Je koopt voor veel geld een spits die je vervolgens overal neerzet behalve in de spits. Kom jij met op het trainingsveld laten zien 🤣🤣.

19 juni 2024 om 00:05

Ik denk dat hij er uiteindelijk net zo veel zou hebben gemaakt als Brobbey deed hoor. Alleen is Brobbey net voor 18 mio. teruggekocht en toonde die bovendien ook aanzienlijk meer werklust.

19 juni 2024 om 07:21

Daar diende hij wel de strijd aan te gaan met Brobbey en Akpom. Daar verdien je ook een invalbeurt op je geliefde positie ipv ergens aan de buitenkant. En dan staat je aan de buitenkant en doe je niks maar ook helemaal niks goed tegen een Utrechtse amateurclub.

Dat achteraf geluk altijd. Hij heeft geen kans gehad, jank jank. Het was een prutser in A’dam en maakte gister een doelpunt dankzij een enorme blunder van de keeper.

18 juni 2024 om 23:45

Ik denk dat het sowieso gewoon geen speler is die ze aan hadden moeten trekken. Ik zie hem namelijk ook niet in een 433 in de spits staan bij een ploeg die 75% van de tijd op de helft van de tegenstander speelt. Ik denk dat hij in een twee spitsen systeem en meer ruimte veel beter tot zijn recht komt. Ik denk dat hij gewoon totaal verkeerd gescout is voor Ajax. Hij heeft echt wel kwaliteiten, maar moet er wel in passen.

19 juni 2024 om 12:12

Bij Metz zag je veel maar het had weinig waarde, wellicht dat het veranderd bij Monaco. Had in een ander topic zijn inbreng voorzien van nuance en dat sprak boekdelen. Namelijk zoals je zegt veel zin maar 0,0 toegevoegde waarde voor zijn team.

Veel intikkers zonder effect op de uitkomst van de wedstrijd (in punten). Veel penalties en dat is geen bijzondere prestatie maar een verplichting om te maken. Assists zonder waarde. Veel inbreng in wedstrijden die al gelopen waren waarbij de tegenstander allang niet meer op 100% speelde.

In het verleden werd hier wel eens de term teletekstsupporter geroepen. Dat kan je zeggen over iedereen die de cijfers van hem leuk vinden. Het heeft gewoon weinig waarde. Kijk eens naar de toegevoegde waarde van Dallinga bij Toulouse, daar heb je pas wat aan. Dat staat toch ook niet wekelijks online?

20 juni 2024 om 09:15

Haha schei toch uit man, als je 14 goals en 4 assists geeft in 22 wedstrijden en jij weet het zo te bagatelliseren, dan heb je OF geen kijk op het spelletje OF je bent een ongelooflijke Ajax-hater en maakt alle prestaties van Ajacieden of ex-Ajacieden kleiner dan het is. Als je bij 18 goals bent betrokken in 22 wedstrijden bij een degradatieclub in de Lique 1 heb je het gewoon uitstekend gedaan.

Kan je wel beginnen over penalty's en intikkers, maar ene Inzaghi stond ook altijd op de juiste plek en ook van Nistelrooy stond vaak op de juiste plek om ze in te tikken (nee ik vergelijk hem niet met hun qua niveau, maar qua intikkers en dat dat een kwaliteit is). Dat deze intikkers geen effect op de wedstrijd hadden is een kulargument, hij stond er en hij scoorde ze. Dat betekent dat hij dat ook kan doen bij Monaco en het zo wel punten oplevert.

Deed het gewoon goed als beweeglijke aanvaller, dat het er bij Ajax niet uit kwam kan gebeuren. Nieuw land waar je de taal niet spreekt bij een club die in de fik stond.

18 juni 2024 om 22:07

Dat kan niet gebeuren. Het is een gigantische wanvertoning van Steijn en Van het Schip dat ze die jongen overal neer hebben gezet behalve in de spits. Goh, je zet een spits linksbuiten en op het middenveld, raar dat het er dan niet uit komt. Schandalig ook dat er dan niemand in de club is die die klojo's corrigeert, maar we die jongen nog meteen met verlies verkopen ook.

19 juni 2024 om 00:40

De enige positie die dit seizoen wel rendeerde, was juist de spits. Wat had je dan willen doen? Brobbey op de bank in de hoop dat Mikautadze een keer los zou komen? Soms heb je nou eenmaal spitsen die onder bepaalde omstandigheden renderen en onder andere omstandigheden niet zozeer. Het is vooral idioot dat als je net een Brobbey voor 17 miljoen euro terug hebt gekocht, je een jaar later zo'n 30 miljoen euro uitgeeft voor nog eens 2 spitsen.

19 juni 2024 om 07:32

Precies. Brobbey is toch je nummer 1 spits. Scoort misschien wel lastiger maar zorgde met zijn (fysieke) spel toch voor veel problemen voor de tegenstander. Ook kon hij beter dan welke andere spits de bal in bezit houden.

Speelde gewoon een goede wedstrijd. Alleen denk niet dat hij geschikt is voor Ajax. Het is een typische speler die in een 2 spitsen systeem het beste uit de verf komt. Soort schaduwspits, waar hij veel ruimte krijgt om te bewegen. Zijn aankoop is en blijft een fout. Want je had die miljoenen kunnen besteden aan een rechtsbuiten.

Heeft nooit een kans gekregen bij Ajax. Net als die Ocampos. Zulke dingen kunnen gebeuren maar is wel zuur altijd. En dan moet je niet zeggen dat hij bij ajax slecht was, want die er nu spelen zijn ook slecht maar kregen wel een kans.

Als Rafael zegt dat hij goed speelde, zegt hij indirect dat Stijn het verkeerd gezien heeft. En inmiddels weten we wel dat Rafael dan liever zijn tong af bijt.

18 juni 2024 om 22:16

Gênant ja… wat zou de familie Steijn toch weten van Rafael.

Lijkt duidelijk toch een prima speler, en heeft het in Frankrijk weer gewoonweg erg goed gedaan.

Vond hem de beste man op het veld.. jeetje sommige oud voetballers zijn toch oh zo vervelende analisten geworden.

Het is natuurlijk geen Halilovic zou Raf gedacht hebben, hahaha. Je ziet toch aan alles dat deze jongen kan ballen en destijds bij Ajax verkeerd is ingeschat/gebruikt (door met name Steijn). Hij werd echt overal neergepleurd behalve in zijn kracht maar goed hij is overigens niet de enige die dat overkomen is. Deze Mikau speelt heel goed achter de spits. Je zult hem eerder als 10 moeten gebruiken dan als spits of zelfs linksbuiten zoals Ajax in gedachten had. Metz heeft een goede slag geslagen en deze jongen staat geheid op de watchlist van andere clubs. Nog jong, duelkracht, drang naar voren, technisch en creatief. Maar goed, zo zie je maar hoe belangrijk een degelijke technische staf als leiding is.

18 juni 2024 om 22:25

Hij heeft zn transfer inmiddels al te pakken en gaat naar AS Monaco, mooie club voor hem!

Speelde een uitstekende wedstrijd. Deze beste man is door Ajax kapot gemaakt. Vee miljoenen betaald en uiteindelijk geen moer gepresteerd omdat Ajax hem links liet liggen. Ik vond het een schande hoe ze meerdere spelers voor de gek hielden. Als je niet kan zorgen voor de speler gaat de speler helemaal niet voor jou zorgen op het veld.

Van der Vaart is een hele enge man. De gevaarlijkste man op het veld die bij Ajax door 2 koekenbakkers links is laten liggen. Schande hoe er met deze jongen is omgegaan. Gun hem het beste dit EK en straks bij Monaco.

18 juni 2024 om 22:36

Natuurlijk gunnen we hem het beste. Hij heeft potentie. Maar dat maakte hem niet opeens geschikt voor Ajax. Dan had hij beter z'n best moeten doen. Maar goed, hij had ook wel pech met Maurice middelmaat, mijn god wat een ellendige coach en manager was dat.

Eens met Van der Vaart. Die goal houdt een keeper er 9/10 keer uit. Mikautadze heeft een leuke dribbel en rommelt lekker mee in de chaos, maar is geen Ajax materiaal. Zeker niet gezien de instelling en integratie die hij allebei totaal niet liet zien in Amsterdam. Slechtste aankoop van Mislintat, totaal onnodig, zeker voor dat geld.

18 juni 2024 om 22:38

Ja is helemaal goed jongen, lag helemaal niet aan Ajax alleen maar aan Mikautadze. Ajax heeft helemaal niks verkeerd gedaan, je hebt helemaal gelijk👍 Ff serieus heb je zo’n plaat voor je kop?

Hij stond natuurlijk wel in de basis tijdens de bekeruitschakeling, e dat spreekt niet voor hem...

Tja, al die miskopen van Ajax doen het prima op het EK. maar kunnen niet in de schaduw staan van de jongens met het Ajax DNA;-))))

Had Sven de juiste trainer aangesteld voor de spelers die Ajax dit afgelopen seizoen had , dan had het nog wat kunnen worden.
Van der Vaart wil gewoon niet terug komen op zijn mening, die blijft dit tot in den treuren een slechte speler vinden.

Steijn en die wandelende Frikandel zijn vier handen op een buik, dus lof voor Mikautadze betekent indirecte kritiek richting Steijn. Zo enorm kinderachtig. Mikau speelde een prima wedstrijd en werkt goed aan z'n marktwaarde de laatste 6 maanden.

Van der Vaart neemt niemand meer serieus. Hij vergelijkt appels met peren en komt dan tot een cliché uitspraak, leuk in de prietpraat van een talkshow maar ook niet meer dan dat.

Van der Vaart mag en mocht hem gewoon niet en dan vindt hij het blijkbaar lastig om positief te zijn. Dat moest wel gisteravond maar typisch is het dan om de goal, toeval te noemen en te blijven aanhouden dat hij het bij Ajax niet liet zien. Nou ja, in ieder geval beter dan een Jouri Mulder die praktisch elke week iets anders zegt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren