voetbalzone

Van der Vaart wil Ajacied niet meer zien: ‘Ik breng hem hoogstpersoonlijk’

Wessel Antes20 jul 2023, 18:00
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2023, 18:00
Advertentie

Rafael van der Vaart ziet geen toekomst meer in Ajacied Calvin Bassey, zo blijkt uit zijn woorden te gast in televisieprogramma De Oranjezomer. Woensdag meldde The Athletic dat Fulham bereid is 17 miljoen euro over te maken naar Ajax voor de diensten van de 23-jarige verdediger. Van der Vaart vindt het ‘niet normaal’ dat Bassey nog zo’n bedrag kan opleveren en hoopt dat hij vertrekt. “Ik breng hem er zelfs hoogstpersoonlijk heen vanavond.” Bassey zelf heeft overigens al aangegeven te willen blijven in Amsterdam.

Na eerdere geruchten over interesse van Brighton & Hove Albion zou Fulham momenteel het meest concreet zijn voor Bassey. Ajax kan het grootste deel van de transfersom (23 miljoen euro) die het uitgaf aan de verdediger terugverdienen. Van der Vaart begrijpt daar op zijn beurt niets van. “Nou, ik ben net in een golfkarretje binnengereden. Ik breng hem er zelfs hoogstpersoonlijk heen vanavond. Die bedragen zijn tegenwoordig niet normaal. 17 miljoen euro nadat je een jaar lang de bal naar de verkeerde kleur hebt gespeeld...” Bassey ligt bij Ajax nog tot medio 2027 vast en is volgens Transfermarkt nog altijd 15 miljoen euro waard.

ESPN en het Algemeen Dagblad kwamen woensdag al snel met het nieuws dat het bod van Fulham nutteloos blijkt, daar Bassey graag in de Johan Cruijff ArenA blijft. De Nigeriaans international aast op sportieve revanche na een zeer ongelukkig debuutseizoen in Amsterdam. Vooral aan de bal bleek de mandekker kwetsbaar in het hart van de defensie. De linkspoot lijkt echter alleen een vertrek te overwegen als hij van de Amsterdamse clubleiding hoort niet langer nodig te zijn. Tot dan wil Bassey proberen zijn gelijk te bewijzen. Daarvoor zal hij de concurrentiestrijd van Jorrel Hato moeten zien te winnen.

In het oefenduel met Shakhtar Donetsk (3-0 winst) ging Bassey dinsdag andermaal pijnlijk de fout in. Doelman Remko Pasveer wist de Amsterdammers te behoeden voor een tegendoelpunt. Ajax maakte vorig jaar zomer 23 miljoen euro over om Bassey los te weken bij het Schotse Rangers. De Nigeriaans international begon als basisspeler, maar raakte zijn basisplek kwijt aan Owen Wijndal. Ook de plotselinge doorbraak van Hato zorgde ervoor dat Bassey steeds minder aan spelen toekwam.

Bezig met laden …