voetbalzone

Van der Vaart wil nieuwe speler in Oranje: ‘Jezus, dit is echt wereldklasse’

Mart van Mourik23 okt 2023, 23:00
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:19
Advertentie

Rafael van der Vaart vindt dat Calvin Stengs een plek in de selectie van Ronald Koeman verdient, zo laat hij weten aan tafel bij Rondo. De analyticus is onder de indruk van de vorderingen die de aanvaller annex middenvelder van Feyenoord boekt en hij denkt dat Stengs zijn verbeterde spel voor een deel aan Arne Slot te danken heeft. Van der Vaart ziet hem vooral vanaf de rechtsbuitenpositie spelen.

“Weet je wie ik leuk vond tegen Atlético Madrid? Onze nummer 10, Calvin Stengs”, zo begint de eveneens aanwezige Marco van Basten. “Hij deed het heel goed vanaf die rechtsbuitenpositie. In die positie waarin hij voorzetten geeft en het spel verdeelt vind ik hem wel heel goed.”

“De laatste twee wedstrijden vond ik hem opvallend goed. Daarvoor wat minder, maar ik weet niet hoe dat komt.” Youri Mulder suggereert dat de handelwijze van Slot een positieve impact heeft op het spel van Stengs. “Dat is een goed punt. Het was altijd leuk en frivool, maar nu is het effectief”, besluit Van Basten.

Van der Vaart sluit zich aan bij zijn collega’s. “Hij kan ook absoluut op de nummer 10-positie spelen. Maar hij is goed in de een-tegen-eensituaties en ik vind hem vanaf die rechterkant net iets beter. Op een gegeven moment dacht ik bij hem tegen Atlético: Jezus, dit is echt wereldklasse.”

Youri Mulder stelt dat Stengs mogelijk nóg beter rendeert op de nummer 10-positie, maar daar is Van der Vaart het niet geheel mee eens. “Ik vind het geen passer. Op nummer 10 zie ik liever een passende speler.”

“Op rechts heeft hij ook wel echt die individuele actie”, vervolgt de 109-voudig Oranje-international. “Als je een zijlijntje in de rug hebt, kun je toch beter je tegenstander opzoeken. Maar op 10 doet hij het ook wel goed, hoor.”

“Ik vind wel dat hij bij Oranje hoort”, stelt Van der Vaart. “Ik denk ook echt dat Slot heeft gezegd dat het een leuke speler is, maar dat hij, net als tegen Kökçü, aangegeven heeft dat hij effectiever moet zijn.”

Bezig met laden …