voetbalzone

'Van der Vaart zou hier nog een aantal jaren het verschil kunnen maken'

Matthijs van Laar01 mei 2015, 13:05
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2015, 13:05
Advertentie

Het is onduidelijk hoe de toekomst van Rafael van der Vaart eruitziet. Dat de middenvelder zal vertrekken bij Hamburger SV staat min of meer vast, maar de overige opties zijn legio. Een van de mogelijkheden is een avontuur in Australië. Melbourne City FC-coach John van 't Schip ziet zijn komst wel zitten, al is dat op dit moment even niet mogelijk.

voetbalzone

De deur bij de club uit de Australische miljoenenstad staat echter altijd open. "Die zou hier zeker een aantal jaren nog het verschil kunnen maken", zegt hij over Van der Vaart, om vervolgens een kleine waarschuwing uit te vaardigen. "Maar weet wel; dit is een fysieke competitie waarin je veel moet reizen. Daar moet je goed mee omgaan. Je moet echt fit zijn, dat hebben sommigen in het verleden echt onderschat."

De komst van de 109-voudig international is voorlopig nog even niet aan de orde. "Ik heb hem gezegd dat ik hem er graag bij zou willen hebben, dat hij altijd welkom is", verklapt Van 't Schip in Helden. "Maar in de A-league mag je maar één speler buiten de salary cap onder contract hebben staan en die plek is inmiddels vergeven, dus dat gaat nu niet."

Bezig met laden …