voetbalzone

Van der Wiel: ‘Dit leven is anders dan wanneer je bij moeder woont’

Gijs Freriks10 okt 2014, 08:40
Laatst bijgewerkt: 10 okt 2014, 08:40
Advertentie

Gregory van der Wiel maakte in de zomer van 2012 de overstap van Ajax naar Paris Saint-Germain en lijkt uit te zijn gegroeid tot de vaste rechtsback van de ambitieuze Fransen. Hij speelde Christophe Jallet uit de basis en lijkt bij trainer Laurent Blanc ook hoger in de pikorde te staan dan zomeraanwinst Serge Aurier. Van der Wiel geniet in het Parc des Princes.

voetbalzone

De Oranje-international zegt in een interview met De Volkskrant bovendien volwassener te zijn geworden bij de regerend kampioen van de Ligue 1: “Ik heb me ontwikkeld als mens, nu ik met veel geld (naar verluidt 300.000 euro per maand, red.) te maken krijg, in Parijs woon en verantwoordelijkheid draag. Ik maak betere keuzes. Dit leven is toch anders dan wanneer je bij je moeder woont, met vrienden om de hoek en een instelling van lang leve de lol.”

De 26-jarige Van der Wiel zegt goed om zich heen te kijken en daardoor van andermans fouten te leren. “Ik kijk hoe mensen als persoon zijn, hoe ze met hun geld omgaan bijvoorbeeld. Ik hield nooit van lezen, maar nu lees ik veel biografieën van topsporters, ook met wie het slecht is gegaan. Dan wil ik het zelf beter doen. Ik ben nu bezig in een boek over Mike Tyson. Die is echt gek. Onvoorstelbaar.”

Bezig met laden …