Van der Wiel en Ibrahimovic blinken uit bij Paris Saint-Germain op titelkoers

Matthijs van Laar20 feb 2016, 17:51
Laatst bijgewerkt: 20 feb 2016, 17:51
/

Het oppermachtige Paris Saint-Germain heeft na de zeldzame remise van vorige week tegen Lille de draad weer opgepakt. Mede dankzij een sterk optreden van basisklant Gregory van der Wiel won het sterrenensemble van coach Laurent Blanc zonder al te veel moeite van het laaggeklasseerde Reims: 4-1. Het gat met nummer twee AS Monaco, dat later op de avond nog wel in actie komt, is nu met nog 11 wedstrijden te gaan 27 punten.

Dinsdag tegen Chelsea kwam hij niet in actie, maar Van der Wiel mocht nu wel starten en liet dat niet onopgemerkt voorbijgaan. De rechtsback opende na twaalf minuten de score uit een aanval die hij zelf opzette. De Nederlander rukte op over de middenlijn, zocht de combinatie met Zlatan Ibrahimovic, liep zelf door en kreeg de bal op het juiste moment terug van de Zweed. Met een geplaatst schot liet hij doelman Johann Carrasso vervolgens kansloos. Reims beet echter van zich af en kwam na 34 minuten spelen langszij, met dank aan Kevin Trapp. De Duitse goalie tastte volledig mis na een vrije trap, waardoor Prince Oniangue raak kon koppen.

De bezoekers leken de wedstrijd daarna onder controle te hebben, maar gingen alsnog met een ruime achterstand de rust in. Twee minuten voor het verstrijken van de eerste helft werkte Ibrahimovic in twee instanties de 2-1 binnen en in blessuretijd bediende hij Edinson Cavani, die koel bleef en de bal beheerst langs Carrasso schoof: 3-1. PSG kon daardoor met een prettig gevoel de kleedkamers in en bracht het kwaliteitsverschil na rust nog iets verder tot uiting in de score.

Ibrahimovic (te slappe inzet), Cavani (schot naast) en Blaise Matuidi (zijnet) lieten in het eerste kwartier van de tweede helft nog na om de 4-1 te maken, maar uiteindelijk was het toch weer Ibrahimovic die zich liet gelden. De rollen van de 1-0 waren nu omgedraaid: Van der Wiel zette voor en vond de trefzekere spits, die de bal bij de tweede paal zonder na te denken in één keer op doel schoot. Kort daarop was ook Van der Wiel zelf nog dicht bij zijn tweede van de avond, maar Carrasso voorkwam de 5-1.