voetbalzone

Van der Wiel geniet bij PSG: ‘Ik hoop hier een sleutelspeler te worden’

Gijs Freriks10 jan 2014, 19:25
Laatst bijgewerkt: 10 jan 2014, 19:25
Advertentie

Gregory van der Wiel heeft na een wisselvallig eerste seizoen zijn draai weten te vinden bij Paris Saint-Germain. De rechtsachter kreeg vaak de voorkeur boven Christophe Jallet en nu de Fransman geblesseerd is, lijkt de 36-voudig Oranje-international zeker van zijn basisplaats bij le PSG. “Veel ervaren spelers vertelden mij dat een eerste jaar bij een nieuwe club nooit gemakkelijk is.”

/

De 25-jarige back heeft dit seizoen 12 competitiewedstrijden en 5 duels in de Champions League achter zijn naam staan. In het miljoenenbal gaf Van der Wiel al vier assists op aanvoerder Zlatan Ibrahimovic en in de Ligue 1 bereidde de Nederlander drie doelpunten direct voor. Van der Wiel erkent dat het goed met hem gaat: “Het is altijd lastig om je bij een nieuwe club te settelen”, zegt hij op de website van PSG. “Maar nu voel ik mij hier thuis, ik ben geïntegreerd in het team en dat komt mijn spel ten goede. Ik probeer iedere dag, iedere week beter te worden. Dat is mijn doel.”

Van der Wiel, die met PSG zaterdagmiddag op bezoek gaat bij hekkensluiter Ajaccio, is blij dat trainer Laurent Blanc het elftal in een 4-3-3-systeem laat spelen. “Die stijl ben ik gewend en met Edinson Cavani kan ik goed combineren. Dit is perfect. Ik ga elke wedstrijd alles geven en probeer een sleutelspeler te worden van het team. Ik hoop hier vele prijzen te winnen”, besluit de voormalig Ajacied.

Bezig met laden …