voetbalzone

Van der Wiel gewoon bij Oranje: ‘Wie heeft die regel bedacht?’

Erik van Dam31 aug 2015, 13:46
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2015, 13:46
Advertentie

Gregory van der Wiel komt in zijn vierde seizoen bij Paris Saint-Germain niet aan bod, maar is wel gewoon bij Oranje gehaald voor de EK-kwalificatieduels met IJsland en Turkije. De rechtsback vindt dat niet vreemd. Hij betoogt dat het maken van minuten in clubverband helemaal geen voorwaarde hoeft te zijn voor een oproep bij de nationale ploeg.

voetbalzone

“De bondscoach weet van mijn situatie bij Paris Saint-Germain. Dat ik momenteel weinig speel, moet weinig uitmaken”, geeft de 44-voudig international aan in een interview met Metro. “Wie heeft die regel bedacht dat als je weinig of niet bij je club speelt dat je dan niet geselecteerd kunt worden? Ik vind het een beetje kinderachtig om naar het aantal speelminuten te kijken.”

In de ogen van Van der Wiel moet het gaan om kwaliteit. Hij is zijn voetbalvaardigheden niet ineens kwijt, nu Laurent Blanc hem niet opstelt bij zijn club. “Ik snap dan ook niet dat er nu zoveel vraagtekens bij mijn selectie worden geplaatst”, aldus de verdediger. Van der Wiel was invaller en basisspeler in de vorige twee interlands, tegen de Verenigde Staten en Letland.

Bezig met laden …