Van der Wiel ontsnapt aan rood, Ibrahimovic op dreef bij ruime zege PSG

Matthijs van Laar22 sep 2012, 18:51
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2012, 18:51

De beer is definitief los bij Paris Saint-Germain. De torenhoge titelfavoriet begon weifelend aan het seizoen, maar sloot de voorbije drie wedstrijden stuk voor stuk af met een zege. Zaterdag moest ook middenmoter SC Bastia eraan geloven. Le PSG, waar Gregory van der Wiel eindelijk zijn debuut mocht maken, nam al voor de pauze afstand. Jérémy Menez en Zlatan Ibrahimovic tekenden voor de 0-2 stand bij rust, waarna Blaise Matuidi in het laatste gedeelte van de wedstrijd voor de 0-3 tekende. Andermaal Ibrahimovic bepaalde de eindscore op 0-4.

/

Menez sloeg al na zes minuten toe en dat kwam op dat moment als een verrassing. Bastia begon namelijk beter aan de wedstrijd en poogde in de openingsfase een doelpunt te forceren. Een vrije trap van buiten de zestien belandde echter bij Ibrahimovic, die totaal ongehinderd kon afleggen op Menez. De buitenspeler kon vervolgens eenvoudig afwerken. De gastheren bleven echter komen en hadden ook na de achterstand het betere van het spel. Zo moest doelman Salvatore Sirigu van PSG zijn uiterste best doen om Wahbi Khazri van het scoren af te houden.

Vijf minuten voor de pauze sloeg Paris Saint-Germain vervolgens opnieuw toe. Ibrahimovic wurmde zich handig door het centrum van de defensie van de tegenpartij heen en liet vervolgens doelman Macedo Novaes voor de tweede keer kansloos. Meteen na de onderbreking liet Van der Wiel zich gelden: met een forse charge op Jerome Rothen vestigde hij de aandacht van de scheidsrechter op zich, die de overtreding echter afdeed met een gele kaart, waar rood niet had misstaan.

Het leidde tot het nodige tumult binnen de lijnen en echt goed gevoetbald werd er daarna niet meer. Via Jérémy Choplin kreeg Bastia nog wel een uitstekende mogelijkheid om de spanning alsnog terug te brengen, maar de verdediger kopte van dichtbij rakelings naast. Matuidi gooide het duel enkele minuten later definitief in het slot door koelbloedig af te ronden en in de slotminuten verdubbelde Ibrahimovic ook nog eens zijn persoonlijke marge. Het betekende de 0-4 eindstand en alweer de zevende treffer voor de Zweed dit seizoen.