voetbalzone

Van Dessel verlaat VVV en zet loopbaan voort op Cyprus

Erik van Dam22 jun 2010, 14:20
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2010, 14:20
Advertentie

Kevin van Dessel keert VVV-Venlo na twee seizoenen de rug toe. De Belgische middenvelder maakt gebruik van zijn transfervrije status en vertrekt naar Cyprus. Daar gaat hij spelen bij APOP Kinyras Peyias FC, meldt VVV dinsdag op haar officiële clubwebsite. “Een aantal jaren in het buitenland voetballen lijkt me hartstikke mooi”, aldus Van Dessel.

Van Dessel (31) speelde in Nederland voor drie clubs. NAC Breda nam hem in de zomer van 1997 over van Ekeren in zijn geboorteland België. Van Dessel kwam echter maar tweemaal in actie voor de Bredase vereniging. Een uitstapje naar Genoa leverde niets op, waarna de middenvelder jarenlang in dienst speelde van Roda JC. Na acht seizoenen en 172 officiële optredens keerde hij terug naar België, om bij Sint-Truiden te gaan spelen.

VVV haalde hem twee seizoenen geleden terug naar Nederland. Vorig seizoen speelde Van Dessel in totaal 27 wedstrijden voor de Venlonaren, maar zijn contract liep ten einde. “Ik was graag bij VVV-Venlo gebleven, maar ik vind het ook belangrijk om te weten dat ik voorlopig kan blijven voetballen”, stelt hij dinsdag. “Ik ben nu drie dagen hier om alles te regelen zodat ook mijn vrouw en kinderen het hier goed gaat en het naar hun zin krijgen. Dan weer terug naar Nederland om me klaar te maken voor vertrek.”

APOP komt uit op het hoogste niveau op Cyprus. In de vorige jaargang eindigde het als achtste van de veertien clubs. Maandag tekende Vitessenaar Nicky Hofs ook al voor een Cypriotische werkgever; hij gaat aan de slag bij AEL Limassol. André Ooijer werd recentelijk eveneens aan een club op het eiland gelinkt. Hij zou positief staan tegenover de interesse van AEK Larnaca, de club van Jordi Cruijff en Ton Caanen.

Bezig met laden …