Van Dijk met treffer van grote waarde bij Coolen's Adelaide United

Matthijs van Laar22 okt 2010, 17:58
Laatst bijgewerkt: 22 okt 2010, 17:58

Rini Coolen blijft het uitstekend doen als coach van Adelaide United. De voormalig oefenmeester van onder meer FC Twente en RBC Roosendaal won vrijdagavond overtuigend met 3-0 van het Nieuw-Zeelands Wellington Phoenix, en blijft daarmee ongeslagen koploper van de A-League.

Precies zeventig minuten lang leek het treffen tussen de nummer één en de nummer zes uit te draaien op een 0-0 gelijkspel. De thuisploeg schakelde vervolgens echter een tandje bij, en liep uit naar de comfortabele zege. Binnen een tijdsbestek van zes minuten troffen de Nederlander Sergio van Dijk, Marco Flores en Travid Dodd doel voor de gastheren. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Adelaide United heeft dankzij de driepunter de voorsprong op naaste belager Brisbane Roar vergroot tot zes punten. De nummer twee uit deelstaat Queensland heeft echter nog wel een wedstrijd tegoed. Nummer drie Central Coast Mariners volgt op tien punten van Adelaide, maar mag nog twee duels inhalen.