Van Dijk met treffer van grote waarde bij zege van Caanen's Larnaca

Matthijs van Laar03 okt 2010, 20:26
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2010, 20:26

Gregoor van Dijk heeft zondagavond zijn waarde bewezen voor AEK Larnaca. De middenvelder had met het openingsdoelpunt in de wedstrijd tegen middenmoter Alki een belangrijk aandeel in de 1-2 overwinning van de ploeg van de Nederlandse coach Ton Caanen.

Van Dijk opende in de 34e minuut de score voor de bezoekers, die luttele tellen later nog verder in het zadel werden geholpen door de scheidsrechter. Bij tegenstander Alki moest Emiliano Fusco namelijk met een directe rode kaart inrukken. Toch kwam de thuisploeg op slag van rust op gelijke hoogte via Sinisa Dobrasinovic .

Larnaca, waar ook Kevin Hofland, Danny Schenkel en Edwin Linssen onder contract staan, trok uiteindelijk toch aan het langste eind dankzij de Uruguayaan Ruben Gomez. Zijn doelpunt in de 62ste minuut betekent dat AEK oprukt naar een gedeelde tweede plek in de Cypriotische A Katigoria. Koploper Anorthosis heeft twee punten meer.