voetbalzone

Van Dijk rekent erop dat meerjarig contract op Cyprus in orde komt

Erik van Dam03 jun 2010, 19:56
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2010, 19:56
Advertentie

Gregoor van Dijk heeft goede hoop dat hij FC Utrecht op korte termijn verruilt voor het Cypriotische AEK Larnaca. De middenvelder van de Domstedelingen is volgens Voetbal International niet ver verwijderd van een akkoord met de vijfvoudig kampioen. “Dit kwam op mijn pad en het lijkt me een mooi avontuur”, aldus Van Dijk.

De 28-jarige middenvelder gold lang als één van de steunpilaren van FC Utrecht, dat hem voor aanvang van het seizoen 2006/07 overnam van Roda JC. Dit seizoen kwam echter de klad in zijn relatie met de club; trainer Ton Du Chatinier besloot op den duur nog maar weinig gebruik te maken van de ervaring van de oud-speler van FC Groningen.

Inmiddels heeft zich met AEK Larnaca dus een nieuwe uitdaging voorgedaan. “Natuurlijk is het voetbal daar iets minder ontwikkeld dan in Nederland, maar alle facetten er omheen maken het zeker aantrekkelijk”, stelt Van Dijk donderdag. Hij sprak al over het avontuur met Joost Broerse, oud-collega bij FC Utrecht en speler van APOEL Nicosia.

“Niet bij alle clubs weet je of organisatorisch alles goed geregeld is”, weet Van Dijk inmiddels. “Ook ik zal dat moeten afwachten, maar het eerste gevoel is zeker goed. Ik reken erop dat het in orde komt en ik heb er heel veel zin in.” In Nederland kwam de zoon van trainer Jan van Dijk in totaal tot 290 officiële optredens voor FC Groningen, Roda JC en FC Utrecht.

Bezig met laden …