voetbalzone

Van Eck 'heel blij' met komst Smeekes naar Jena

26 jun 2009, 15:15
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2009, 15:15
Advertentie
Orlando Smeekes blijft ook komend seizoen actief in de Derde Bundesliga. De aanvaller degradeerde weliswaar met zijn voormalige club Stuttgarter Kickers, maar Carl Zeiss Jena-coach René van Eck biedt de 27-jarige Amsterdammer een tweede kans. Hij tekent voor twee seizoenen bij de club uit de Duitse deelstaat Thüringen.

De onderhandelingen tussen speler en club verliepen in eerste instantie vlot, maar op het moment dat een contractondertekening dichtbij was, wist Smeekes plots niet meer zeker of hij wel de juist keuze had gemaakt. Daarop trok Carl Zeiss het aanbod weer in, hetgeen tot gevolg had dat de oud-speler van onder meer FC Volendam en TOP Oss zich in een ingelaste oefenwedstrijd opnieuw moest bewijzen.

Dat ging hem echter goed af. “Ik ben heel bij met deze transfer”, zegt coach Van Eck op de website van zijn club. “Orlando is snel, zeer technisch en sterk in de één-tegen-één.” Het afgelopen seizoen kwam Smeekes 29 duels in actie voor de Kickers, en was hij vier maal trefzeker. Het jaar daarvoor scoorde hij zeven maal in 28 wedstrijden voor Go Ahead Eagles.
Bezig met laden …