voetbalzone

‘Van een Kuip met 50.000 man naar een klein stadion met kutkunstgras’

Gijs Freriks16 feb 2015, 09:40
Laatst bijgewerkt: 16 feb 2015, 09:40
Advertentie

Heracles Almelo wist zaterdag na zeven wedstrijden weer eens te winnen in de Eredivisie. De club uit Overijssel was verrassend met 2-0 te sterk voor Feyenoord en Bryan Linssen had al verwacht dat de bezoekers moeite zouden hebben met het kunstgrasveld in het Polman Stadion.

voetbalzone

“Van de Feyenoorders weten we dat ze het hier altijd lastig vinden en balen van de omstandigheden hier. Ze komen uit De Kuip met 50.000 man achter zich naar het Polman-stadion waarin amper achtduizend man kunnen”, zegt hij in De Telegraaf. “Ook nog eens op dat kutkunstgras voor hen. Niet voor mij, maar voor die jongens van Feyenoord wel.”

Linssen was overigens voor het eerst sinds 10 november 2012 verantwoordelijk voor zowel een doelpunt als een assist in een Eredivisiewedstrijd, zo vond Opta uit. Het databureau meldt tevens dat Heracles zijn eerste thuiszege tegen een ploeg uit de traditionele top drie boekte, sinds 31 augustus 2008. Toen werd het 3-1 tegen Feyenoord. De Rotterdammers kwamen voor het eerst sinds september 1963 niet tot scoren op bezoek bij Heracles.

Bezig met laden …