voetbalzone

'Van een link met Vitesse of met Chelsea is volgens mij geen sprake'

Bart Kruyt28 jan 2014, 07:40
Laatst bijgewerkt: 28 jan 2014, 07:40
Advertentie

In het verleden werkten Ton Caanen en Jordi Cruijff al eens bij FC Valletta en nu wil de club uit Malta opnieuw op de Nederlandse tour gaan. André Paus vertrok bij de beloften van Vitesse om coach te worden bij de club, terwijl Ted van Leeuwen wordt genoemd als nieuwe technisch directeur. Merab Jordania zou de nieuwe clubeigenaar moeten worden, al is dat al ontkend door Valletta.

voetbalzone

Van Leeuwen laat in het Algemeen Dagblad weten dat hij zelf ook nog niet getekend heeft. "Van een link met Vitesse of met Chelsea is volgens mij ook geen sprake", zegt de voormalig technisch directeur van Vitesse. Hij weet wel dat Jordania de mensen en de club kent en dat hij zijn naam heeft laten vallen. Van Leeuwen gaat in eerste instantie een plan schrijven over hoe Valletta zou kunnen worden uitgebouwd.

"Ze zien mijn werk bij Vitesse en AGOVV als referentiekader, heb ik begrepen", zegt Van Leeuwen. "Bij Valletta vindt men het interessant dat een 'kleine' club als Vitesse in korte tijd van plek vijftien naar plek een is gegaan in de Nederlandse competitie. En dat spelers als Dries Mertens en Klaas-Jan Huntelaar ooit voor een club als AGOVV speelden en nu in de top van de Serie A en de Bundesliga. Dat opbouwwerk, het scouten, dat heeft mijn interesse en dat werk ligt me."

Bezig met laden …