voetbalzone

Van Gaal-aankoop gaat voor zijn kans: ‘Dan moet ik er klaar voor zijn’

Thijs Post02 aug 2016, 13:33
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2016, 13:33
Advertentie

Even na zijn komst naar Manchester United werd Matteo Darmian nog bestempeld als topaankoop, maar inmiddels wordt de Italiaan in verband gebracht met een vertrek van Old Trafford. De vleugelverdediger lijkt echter niet van plan om afscheid te nemen: onder de nieuwe manager José Mourinho wil hij knokken voor zijn plek.

/

Er is veel concurrentie bij Manchester United en het is absoluut geen zekerheid dat Darmian een basisplaats krijgt. “Het is goed om veel concurrentie te hebben. Binnen een selectie zijn er veel goede spelers voor elke positie”, begint Darmian via de officiële kanalen van zijn werkgever. “Je moet er klaar voor zijn als de manager je een kans geeft. Mourinho is een geweldige manager, hij is hongerig en zijn erelijst spreekt voor zich.”

Het voordeel voor Darmian is dat hij op beide flanken uit de voeten kan. “Ik ben eigenlijk rechtsback, maar ik kan ook op links spelen. Als de manager mij nodig heeft op links speel ik daar”, zegt Darmian, die blij is met de komst van Zlatan Ibrahimovic. “Hij kan ons helpen wedstrijden te winnen, want hij is een fantastische speler. Hij wil altijd winnen.”

Bezig met laden …