voetbalzone

Van Gaal baalt: 'Dat was een domme reactie van Martial'

Daniel Cabot Kerkdijk22 okt 2015, 06:50
Laatst bijgewerkt: 22 okt 2015, 06:50
Advertentie
voetbalzone

Manchester United kwam woensdagavond in het Champions League-duel bij CSKA Moskou niet verder dan een gelijkspel: 1-1. De ploeg van Louis van Gaal speelde geen goede eerste helft en kreeg een strafschop tegen. Anthony Martial veroorzaakte de penalty door een bal van Mario Fernandes met de hand te raken. David de Gea keerde de elfmetertrap van Roman Eremenko, maar Seydou Doumbia benutte de rebound.

"Het was een domme reactie van Anthony, maar dat kan gebeuren", zo stelde Van Gaal. "Maar daarvoor was het wellicht buitenspel, ik weet het niet. Het was in ieder geval op het randje. Het was erg ongelukkig omdat we de wedstrijd tot dat moment onder controle hadden. Natuurlijk vergeef ik hem, hij speelde weer met veel kracht en heeft een constant niveau. En dat voor een negentienjarige. Daar houd ik wel van."

Hoewel Manchester United geen goede eerste helft speelde, was Van Gaal in de rust niet niet boos. "Boos? Ik heb mijn team laten weten hoe we wedstrijd konden winnen. Dat is belangrijker dan boos worden. Ik was teleurgesteld, we speelden te langzaam. We hadden weliswaar de bal, maar daar moet je dan wel iets mee doen." Na rust maakte Bastian Schweinsteiger plaats voor Marouane Fellaini en na ruim een uur spelen nam Daley Blind de plaats van Marcos Rojo in. "Na rust speelden we beter en verdienden we een gelijkspel, en misschien zelfs een overwinning." Het was Martial die uit een voorzet van Antonio Valencia de gelijkmaker tegen de touwen kopte: 1-1.

Bezig met laden …