voetbalzone

‘Van Gaal bedenkt iets nieuws en zet Depay als linksback in Oranje’

Erik van Dam05 jul 2014, 06:58
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2014, 06:58
Advertentie

Louis van Gaal lijkt zijn tactische voorwerk gedaan te hebben voor Nederland-Costa Rica. Zaterdagavond vanaf 22.00 uur strijdt Oranje voor een plek bij de laatste vier op het WK 2014 en het is nog gissen naar de opstelling: vrijdag wilde de bondscoach die niet afgeven. De Telegraaf claimt nu dat Memphis Depay tegen de verwachting in tóch in de basiself zal staan tegen de Costa Ricanen.

voetbalzone

De PSV’er moet aan de linkerkant gaan spelen, terwijl Dirk Kuyt opschuift van links naar rechts en als back begint bij Oranje. Geen Paul Verhaegh dus en geen Daryl Janmaat, maar Kuyt als alternatief op de rechterflank. Daley Blind vervangt Nigel de Jong op het middenveld in een opstelling die verder redelijk voldoet aan de 5-3-2 formatie zoals Van Gaal die eerder introduceerde tijdens het toernooi in Brazilië.

De overige posities worden ingevuld door de inmiddels vertrouwde namen: na Jasper Cillessen op doel staan achterin Bruno Martins Indi, Ron Vlaar en Stefan de Vrij opgesteld. Blind krijgt op het middenveld gezelschap van Georginio Wijnaldum en Wesley Sneijder, terwijl Robin van Persie en Arjen Robben voorin voor opwinding en doelpunten moeten zorgen.

Bezig met laden …