voetbalzone

‘Van Gaal beloofde mij meer speeltijd, maar hield zich niet aan zijn woord’

Robin Bruggeman02 sep 2016, 16:20
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2016, 16:20
Advertentie

Andreas Pereira vertrok vorige week op huurbasis naar Granada om daar meer speelminuten te gaan maken. De middenvelder, die een deel van zijn jeugdopleiding bij PSV genoot, wilde in januari ook al tijdelijk vertrekken bij Manchester United, maar werd door Louis van Gaal tegengehouden. De trainer beloofde hem toen meer kansen, die in de tweede seizoenshelft echter uitbleven.

/

“Natuurlijk was ik vorig seizoen teleurgesteld, ik wilde spelen”, vertelt Pereira aan Beyond The Pitch. “Iedere speler wil voetballen en ik was teleurgesteld dat ik niet meer minuten kreeg. Ik vertrouwde de manager en het liep niet zoals ik wilde, maar zo is het leven en daar leer ik ook van. Nu is het anders. Ik heb met José Mourinho gesproken en hij was eerlijk tegen mij, dat is wat ik prettig vind. Misschien was Van Gaal ook wel eerlijk tegenover mij, maar er gebeurden een hoop dingen tijdens het seizoen.”

“Ik kan niet zeggen dat hij een slechte coach is, ik denk zelfs dat hij een hele goede trainer is. Helaas kon hij zich tegenover mij niet aan zijn woord houden”, gaat hij verder. “Ik speelde niet, maar hopelijk speel ik hier wel en draai ik een goed seizoen bij Granada. Ik denk dat er veel veranderd is bij United en dat de mensen ook veranderd zijn. Ze zijn gelukkiger en relaxter, de sfeer is helemaal omgeslagen.”

Bezig met laden …