voetbalzone

Van Gaal bescheiden na zege: ‘Spelers winnen wedstrijd, niet de trainer’

Peter Nusselder17 jan 2015, 18:30
Laatst bijgewerkt: 17 jan 2015, 18:30
Advertentie

Manchester United had het zaterdag lange tijd lastig tijdens het uitduel met Queens Park Rangers, maar met dank aan doelpunten van de invallers Marouane Fellaini en James Wilson werd er wel met 0-2 gewonnen op Loftus Road. Trainer Louis van Gaal was na afloop vol lof over het tweetal.

voetbalzone

Nadat spits Radamel Falcao nog een grote kans op de openingstreffer had laten liggen, was het Fellaini die met nog ruim een half uur op de klok de 0-1 voor zijn rekening nam. In blessuretijd maakte Wilson er 0-2 van. Van Gaal gaf na afloop aan blij te zijn met zijn wisselspelers. “Fellaini is een speler die bereid is om te doen wat je hem vraagt, dat is altijd goed voor een team”, vertelt de Nederlandse oefenmeester op de officiële website van the Mancunians.

“En ik ben erg blij met de goal van Wilson, want hij was er dit seizoen al een paar keer dicht bij.” Hoewel de coach zijn inbreng had, met een gelukkige hand van wisselen, ging Van Gaal naderhand allerminst met de eer strijken. “Spelers winnen een wedstrijd, dat doet de trainer niet. Ik heb zelf ook gevoetbald en weet hoe het werkt. Het was niet eenvoudig, maar de ploeg heeft de zege veiliggesteld. Dit hadden we even nodig”, doelt Van Gaal op de nederlaag tegen Southampton van vorig weekend.

Bezig met laden …