voetbalzone

Van Gaal blies transfer hoogstpersoonlijk af: ‘Hij twijfelde over de knie’

Gijs Freriks05 aug 2014, 18:40
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2014, 18:40
Advertentie

Arturo Vidal speelt komend seizoen waarschijnlijk ‘gewoon’ bij Juventus. De middenvelder werd lange tijd in verband gebracht met Manchester United en zou zijn jawoord aan de Engelse topclub al hebben gegeven, maar Jorge Sampaoli, de bondscoach van Chili, zegt in El Mercurio dat Louis van Gaal de deal hoogstpersoonlijk heeft afgeblazen.

voetbalzone

“Ik weet dat het grootste probleem in Vidals transfer van zestig miljoen euro naar Manchester United, de twijfels van Van Gaal over de knie van Vidal waren”, zegt Sampaoli, die zijn collega-trainer wel lijkt te begrijpen: “Op het WK hebben we ook maar dertig, veertig procent gezien van wat Vidal kan. Misschien heeft hij met zijn spel op het WK wel zijn eigen glazen ingegooid”, doelt Sampaoli op een mogelijke transfer van de international naar Old Trafford.

Vidal, die in Italië nog een contract heeft tot de zomer van 2017, had in Engeland naar verluidt acht miljoen euro per jaar kunnen gaan verdienen. Il Guerriero, zoals de speler ook wel wordt genoemd, zei eind juli in gesprek met Tuttosport ook al dat hij niet naar United zou gaan. De ex-speler van onder meer Bayer Leverkusen onderging begin mei een knieoperatie.

Bezig met laden …