Van Gaal blijft ongeslagen en pakt eerste prijs met Manchester United

Bart Kruyt05 aug 2014, 07:00
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2014, 07:00

Liverpool is er niet in geslaagd om Louis van Gaal zijn eerste nederlaag als coach van Manchester United toe te dienen. The Reds kwamen in de finale van de International Champions Cup nog wel op voorsprong, maar gaven deze marge uit handen en verloren uiteindelijk met 1-3. Van Gaal heeft zijn eerste prijs bij United zodoende binnen.

De coach zag zijn ploeg na een klein kwartier spelen op achterstand komen, door de derde strafschop die United in deze voorbereiding tegen kreeg. Phil Jones werkte Raheem Sterling naar de grond en Steven Gerrard maakte vanaf elf meter geen fout. United oogde minder scherp dan in de eerdere wedstrijden in de voorbereiding, maar verbeterde in de tweede helft en boekte alsnog de vijfde zege in het vijfde oefenduel onder Van Gaal.

Wayne Rooney, die voor het eerst in de voorbereiding de aanvoerdersband om zijn arm droeg, was verantwoordelijk voor de gelijkmaker. De spits werd gevonden door Javier Hernández en liet Simon Mignolet kansloos met een mooie volley. Twee minuten later betekende een van richting veranderd schot van Juan Mata de 1-2 en het slotakkoord kwam kort voor tijd op naam van Jesse Lingard.