voetbalzone

Van Gaal countert: 'Dat moet je maar aan Pedro vragen, niet aan mij'

Daniel Cabot Kerkdijk14 aug 2015, 00:20
Laatst bijgewerkt: 14 aug 2015, 00:20
Advertentie

Manchester United hoopt dat de eventuele komst van Pedro naar Old Trafford snel wordt afgerond en niet de vorm aanneemt van de transfersaga rondom doelman David de Gea. De aanvaller uit Spanje leek dinsdag zijn laatste wedstrijd voor Barcelona te hebben gespeeld, maar mogelijk wordt hij vrijdag in de eerste wedstrijd tegen Athletic Club om de Supercopa nog ingezet. Pedro wil Barcelona niet per se verlaten, maar hij wil wel meer spelen.

voetbalzone

Het heeft er alle schijn van dat het aan Pedro is om de knoop door te hakken en dat de clubs achter de schermen het als eens zijn over een transfersom. Louis van Gaal kreeg de vraag of er al vorderingen zijn gemaakt. "Dat moet je maar aan Pedro vragen, niet aan mij. Mijn antwoord is dat het een proces tussen een club en een speler betreft. En wij zijn er ook. Ik ga niets zeggen voordat hij eventueel een contract bij ons tekent."

"Zodra hij heeft getekend, zal ik naar jullie toekomen en zeggen: 'Hé, Pedro is hier'. Maar dat is nu niet het geval en daarom moeten we afwachten wat er gaat gebeuren." Van Gaal werd eraan herinnerd dat hij had gezegd dat hij een snelle en doorslaggevende speler wil aantrekken nu Ángel Di Maria aan Paris Saint-Germain is overgedaan. "Dat klopt, en Pedro is zo'n speler. Dus schrijf dat maar op", benadrukte de Nederlander.

Bezig met laden …