voetbalzone

Van Gaal: 'Daar ben ik niet bang voor, want hij weet hoe het komt'

Matthijs van Laar24 sep 2015, 08:20
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2015, 08:20
Advertentie

Er werden veel vraagtekens gezet bij de komst van Anthony Martial naar Manchester United. De Franse aanvaller had in het shirt van AS Monaco nog weinig bewezen, maar toch besloot de Engelse topclub om tientallen miljoenen euro’s voor hem op tafel te leggen. Voorlopig snoert de jongeling met zijn doelpunten iedereen en alles de mond. Woensdag was hij opnieuw trefzeker, dit keer in het Capital One Cup-treffen met Ipswich Town.

voetbalzone

United won het duel met 3-0, mede dankzij één doelpunt van de Fransman. De Britse media vragen zich af of het geen aanleiding is voor de tiener om naast zijn schoenen te gaan lopen. “Nee, want hij is een bescheiden jongen en hij weet dat hij kan scoren door het goede werk van zijn medespelers”, reageerde Van Gaal na de bekerwinst in gesprek met de Daily Mirror. “Het werd hem eenvoudig gemaakt. We stonden voor en dan komen er ruimtes. Met zijn snelheid maakt hij daar gebruik van.”

Net als tegen Liverpool, waar Martial zijn eerste goal maakte, kwam de international als invaller binnen de lijnen. “We zijn erg blij voor hem, maar moeten proberen dat hij met beide benen op de grond blijft staan”, aldus Van Gaal. Manchester United nam woensdag voor rust een voorsprong dankzij Wayne Rooney, waarna Andreas Pereira de marge na een uur spelen vergrootte tot twee treffers. In blessuretijd tekende Martial voor de 3-0.

Bezig met laden …