voetbalzone

Van Gaal: ‘Dat is een topclub in de Championship, het wordt lastig’

Erik van Dam24 sep 2015, 11:24
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2015, 11:24
Advertentie
voetbalzone

Louis van Gaal wil graag in de top van de Premier League eindigen met Manchester United, maar succes op andere fronten is ook van harte welkom: in de FA Cup, de Capital One Cup of de Champions League. Woensdag wonnen the Red Devils thuis met 3-0 van Ipswich Town in ronde drie van de Capital One Cup en hierna wacht opnieuw een tegenstander uit de Championship: Middlesbrough.

Boro wordt gecoacht door Aitor Karanka en staat knap tweede in de Engelse eerste divisie. Van Gaal zegt op zijn hoede te zijn voor de komende tegenstander. “Dat is een topclub uit de Championship, het wordt dus lastig voor ons. Maar ik ben blij dat we zelf alvast gewonnen hebben in ronde drie. Waar ik ook blij mee ben, is dat we straks weer thuis spelen. We reizen veel, dus is het goed om thuis te blijven.”

De ontmoeting tussen de twee in ronde vier staat gepland voor de week van 26 oktober: de exacte speeldatum moet nog bepaald worden. Manchester United wist de Capital One Cup, of de Football League Cup zoals het tweede bekertoernooi officieel heet, in totaal viermaal te winnen: in 1992, 2006, 2009 en 2010. Middlesbrough won ‘m in 2004 voor het eerst en het laatst. Liverpool is koploper met acht gewonnen edities.

Bezig met laden …