voetbalzone

Van Gaal: ‘De druk zal groter worden, fans verwachten nu ook een vijfde’

Peter Nusselder02 mrt 2016, 07:40
Laatst bijgewerkt: 02 mrt 2016, 07:40
Advertentie

Min of meer bij toeval kreeg Marcus Rashford bij Manchester United de kans van trainer Louis van Gaal en dat pakte voortreffelijk uit: de achttienjarige aanvaller scoorde tijdens zijn debuut donderdag twee keer tegen FC Midtjylland in de Europa League en droeg afgelopen weekend ook met twee doelpunten bij aan de 3-2 competitiezege op Arsenal.

/

Van Gaal geeft toe dat hij de jeugdige Rashford niet wekenlang heeft klaargestoomd voor het grote werk bij de hoofdmacht, maar dat de tiener tot voor kort gewoon deel uitmaakte van de tweede selectie. “Ik zag hem alleen als we elf tegen elf speelden op de training”, vertelt de Nederlandse oefenmeester aan the Guardian. Omdat Anthony Martial niet in staat bleek om te kunnen spelen tegen Midtjylland, kreeg Rashford plotseling een basisplaats toebedeeld.

“De eerste keer is niet zo moeilijk, want dan is een speler ontzettend geconcentreerd. De druk zal nu toenemen voor hem, want alle mensen kijken op een andere manier naar hem. Na vier goals verwachten de fans nu ook een vijfde van hem”, weet Van Gaal. “Maar hij heeft bepaalde kwaliteiten. Hij kan scoren, omdat hij eerder dan andere spelers in de gaten heeft wat er op het veld gebeurt.”

Bezig met laden …