voetbalzone

Van Gaal: 'De kwaliteiten zijn er, maar dit is op het moment het beste'

Matthijs van Laar11 sep 2015, 18:27
Laatst bijgewerkt: 11 sep 2015, 18:27
Advertentie
voetbalzone

Ondanks een goede start, bracht Manchester United Adnan Januzaj onlangs op huurbasis onder bij Borussia Dortmund. Vrijdagmiddag verschafte Louis van Gaal tekst en uitleg over dat opvallende besluit. Hij noemde de redenen waarom het voor de jonge Belg op dit moment beter is om in de Bundesliga te spelen.

Van Gaal beloofde het jonge talent voor het seizoen dat hij de kans zou krijgen als spits of daar iets achter, maar daar kwam hij snel op terug. “Ik heb dat gedaan en besloot toen dat het beter zou zijn als hij tijdelijks naar een andere omgeving gaat. Misschien gaat Adnan daar meer spelen, waardoor hij zich ontwikkelt.”

Hetzelfde geldt binnenkort mogelijk voor James Wilson, die ook nog altijd op de nominatie staat om te worden verhuurd. “Nog zo’n jaar is niet goed voor zijn ontwikkeling en dat geldt ook voor Januzaj. Dat is de reden dat we soms spelers uitlenen, maar niet verkopen. We geloven in de kwaliteiten van die jongens, maar op dit moment is het voor hen beter om minuten te maken”, aldus Van Gaal.

Bezig met laden …