voetbalzone

‘Van Gaal-debutant kan loonsverhoging van 500 procent tegemoet zien’

Daniel Cabot Kerkdijk24 jan 2016, 06:30
Laatst bijgewerkt: 24 jan 2016, 06:30
Advertentie
voetbalzone

Cameron Borthwick-Jackson zal waarschijnlijk binnen afzienbare tijd een nieuw contract met Manchester United ondertekenen, zo schrijven diverse Britse media zondag. De linkerverdediger maakte twee maanden geleden zijn debuut in de hoofdmacht van Louis van Gaal en wordt nu, naar verluidt, beloond voor opmars van de afgelopen weken.

Borthwick-Jackson, die komende maand zijn negentiende verjaardag viert, debuteerde op 7 november tegen West Bromwich Albion (2-0). Daarna volgden nog zes optredens, onder meer een uitstekende invalbeurt tegen Liverpool (0-1) en een basisplaats in de thuisnederlaag tegen Southampton (0-1). De liesproblemen bij Ashley Young zorgen ervoor dat de tiener ook de komende maanden nog volop aan spelen kan toekomen.

Van Gaal kan voorlopig niet over Luke Shaw en Marcos Rojo beschikken, terwijl Tyler Blackett aan Celtic is uitgeleend en Daley Blind tegenwoordig de partner van Chris Smalling in het centrum van de defensie is. Borthwick-Jackson is zodoende de eerste optie voor aan de linkerkant, zo lijkt het. Britse media verzekeren dat de tiener een loonsverhoging van liefst vijfhonderd procent in het vooruitgezicht is gesteld; nu strijkt hij omgerekend 2.600 euro per week op.

Bezig met laden …