voetbalzone

Van Gaal deed uitgebreide analyse: ‘Er is geen enkel excuus’

Erik van Dam05 sep 2013, 21:04
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2013, 21:04
Advertentie

In zijn eerste periode als bondscoach (2000-2002) zat Louis van Gaal veertien keer op de bank bij Oranje. Het was een vervelende periode voor hem, want Nederland slaagde er niet in een ticket te bemachtigen voor het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea. Eén van de tegenstanders in de kwalificatiegroep destijds was Estland, dat zowel uit (2-4) als thuis (5-0) ruim opzij werd gezet. Vrijdag staat Van Gaal weer oog in oog met het land.

/

Na de 3-0 zege in maart van dit jaar in Amsterdam kruist Oranje nu in Tallinn de degens met de Esten. Van Gaal weet nog goed hoe zijn laatste bezoek aan het land verliep, twaalf jaar geleden. “We stonden na 83 minuten nog met 2-1 achter maar wonnen met 4-2”, lepelde de bondscoach donderdag op tijdens zijn persconferentie. In gesprek met het ANP ging de blik daarna op de wedstrijd van vrijdag.

“Je wint niet zomaar van Estland. Die 3-0 in Nederland is verleden tijd. Bovendien hadden we het in de eerste helft allesbehalve onder controle. Het wordt zaak om de bal snel te laten circuleren en Estland op die manier de vernieling in te voetballen”, sprak Van Gaal. Aan NUsport voegde hij toe dat hij de Esten een goed en gedisciplineerd collectief vindt. “Dat bleek wel in de thuiswedstrijd, toen was Estland ook een lastige tegenstander. We onderschatten ze niet. Ik heb ze uitvoerig geanalyseerd, onze spelers weten precies wat ze te wachten staat. Er is geen enkel excuus.”

Bezig met laden …