voetbalzone

Van Gaal draait er niet omheen: 'We hebben te weinig talent'

Matthijs van Laar31 mei 2013, 15:41
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2013, 15:41
Advertentie

Bondscoach Louis van Gaal vertrekt volgende week met een selectie van twintig man naar Azië voor de oefenduels met Indonesië en China. Normaliter roept de bondscoach 23 spelers op, maar door de vele afmeldingen hield hij zijn kader dit keer klein. De mogelijkheid om zijn groep alsnog aan te vullen met spelers uit de B-garnituur, liet de keuzeheer bewust onbenut.

/

Van Gaal noemde de kleine spelersgroep een ‘statement’. “We hebben te weinig talent”, verklaarde hij vrijdagmiddag in gesprek met NUsport. “We hebben helemaal niet zo'n grote vijver.” Mede daarom selecteerde de bondscoach Miquel Nelom, die bij Feyenoord pas recentelijk wat vaker in beeld is, en Erik Pieters. De linksback van PSV stond bijna het gehele seizoen buitenspel met een keur aan blessures. Volgens Van Gaal werd hij min of meer gedwongen tot het oproepen van deze spelers.

Ook ging hij in op de bewering dat Oranje met name naar Azië trekt om een flinke zak geld op te halen. De tegenstanders zijn namelijk van een bedenkelijk niveau en bovendien reist een groot deel van de vaste kern dus niet mee. Het argument dat de trip bedoeld is om beter ingespeeld te raken, gaat dus niet op. Van Gaal onderstreepte het belang van de financiële kant van de reis, maar stipte meer voordelen aan. “Het zijn soortgelijke omstandigheden als in Brazilië. Het is daar heet en vochtig en ik wil zien hoe die spelers op elkaar reageren.”

Bezig met laden …