voetbalzone

Van Gaal eist meer van spelers: 'Op dit moment is het niet goed genoeg'

Matthijs van Laar06 jan 2015, 09:00
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2015, 09:00
Advertentie
voetbalzone

Zelfs als aanvoerder van Manchester United is Wayne Rooney zijn plek in de basiself niet altijd zeker. Manager Louis van Gaal kijkt per wedstrijd wat hij nodig heeft en sluit niet uit dat de sterspeler zo nu en dan op de bank belandt. "Dat hangt af van de balans in mijn elftal", zegt de Nederlander in gesprek met MUTV.

Van Gaals eerste prioriteit is altijd dat zijn elftal in evenwicht is. "Het draait allemaal om balans. Ik wil beter presteren, want dan zullen de wedstrijden ook attractiever zijn. Ik weet niet of ik Wayne altijd ga gebruiken, dat is ook afhankelijk van de vorm van de andere aanvallers. Maar hij kan op meerdere posities uit de voeten en daar hou ik wel van. Ik heb liever multifunctionele spelers dan specialisten."

In hetzelfde interview zegt de oefenmeester ook dat zijn elftal op dit moment nog niet aan zijn hoge eisen voldoet. 'We zitten nog in het bouwproces. Als coach probeer ik mijn spelers zo goed mogelijk te analyseren. Dat is belangrijk, want het vertelt me hoe ver we nu zijn. En op dit moment is het, in mijn ogen, niet goed genoeg. Maar ik hoop dat we onszelf nog gaan verbeteren", aldus Van Gaal.

Bezig met laden …