voetbalzone

Van Gaal erkent: ‘Anders was ik wederom voor gek versleten’

Daniel Cabot Kerkdijk06 jul 2014, 08:15
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2014, 08:15
Advertentie
voetbalzone

Louis van Gaal was er zaterdag niet gerust op toen Nederland en Costa Rica vanaf de strafschopstip moesten bepalen welk land er in de halve finale van het WK tegenover Argentinië zou staan. De bondscoach van Oranje had enkele minuten eerder een opvallende wissel doorgevoerd: Jasper Cillessen ten faveure van Tim Krul. Laatstgenoemde keerde twee strafschoppen en was de held.

“Ik dacht dat we ze met drie spitsen pijn konden doen, maar lukt niet”, vertelde Van Gaal na afloop van het duel in Salvador. “We kregen echter wel veel kansen. En vaak is het zo dat de ploeg die veel kansen mist, dan de strafschoppen verliest. Dat ging wel even door mijn hoofd.” Van Gaal had van tevoren al bedacht dat Krul erin zou komen als het op strafschoppen zou aankomen.

“Ik dacht dat hij de beste penalty-killer in onze groep was. Jasper Cillessen doet het heel erg goed, maar hierin is Krul beter”, legde Van Gaal uit. “Daarom heb ik hem ingebracht. Achteraf is het allemaal leuk en aardig. Maar als het anders was uitgepakt was ik weer voor gek versleten.” De buitenlandse media zijn louter lovend over de wissel van Van Gaal, die van BILD de bijnaam 'Van Genial' kreeg.

Bezig met laden …