voetbalzone

Van Gaal erkent: ‘Waarschijnlijk vreest Shrewsbury Town ons nu niet'

Gijs Freriks22 feb 2016, 09:09
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2016, 09:09
Advertentie

Manchester United neemt het maandagavond in de vijfde ronde van de FA Cup op tegen Shrewsbury Town en hoewel die ploeg uitkomt op het derde niveau van Engeland, beseft Louis van Gaal dat Shrewsbury waarschijnlijk ‘niet bang’ is voor United.

/

“Als je naar onze laatste twee wedstrijden kijkt, dan is dat misschien inderdaad zo. Maar daarom moeten we ervoor zorgen dat ze ons weer gaan vrezen. Het gaat er nu om dat we een serie neerzetten van gewonnen wedstrijden en dat heb ik ook tegen de spelers gezegd, want we kunnen niet blijven verliezen. De vraag is hoe we onszelf kunnen opladen voor deze wedstrijd, want Shrewsbury zal voor de tweede ballen vechten en direct spelen en daar moeten wij mee om zien te gaan”, aldus Van Gaal.

“We moeten de bal beter in bezit houden en die niet onnodig weggeven, want de eerste goal tegen FC Midtjylland ontstond ook uit zo’n situatie. Bij de tweede goal hadden we het persoonlijke duel veel beter moeten aangaan.” United won de FA Cup in 2004 voor het laatst en is er alles aan gelegen om de prijs te pakken, maar Van Gaal realiseert zich dat zijn formatie niet de favoriet is voor het winnen van de eindstrijd.

/

“Het gaat er ook niet om wie de favoriet is. Het gaat er om dat je iedere wedstrijd wil winnen. We moeten maandag winnen en als we winnen, moeten we in de volgende ronde ook winnen om de FA Cup te kunnen winnen. Je kunt natuurlijk niet altijd zeggen dat we ook gaan winnen en dat is logisch. Zo werkt het niet. Maar mogelijk is het wel. Chelsea verloor met 2-1 van Paris Saint-Germain, maar Chelsea heeft nog altijd kans om door te gaan. Dat is voetbal.” Van Gaal kan tegen Shrewsbury overigens niet beschikken over David de Gea.

De doelman raakte tijdens de warming-up voor het duel met Midtjylland geblesseerd aan de knie: “Hij is een erg goede keeper en dat heeft hij aan het begin van het seizoen ook al laten zien. Het was geen makkelijke periode voor hem. Aan de eerste goal tegen Midtjylland kon hij niets doen, die werd van richting veranderd. Ik dacht eerst dat hij hem had moeten hebben, maar zag later dat we simpelweg geen geluk hadden.” Na het duel met Shrewsbury wacht voor Van Gaal en co het treffen met Arsenal.

Bezig met laden …