voetbalzone

Van Gaal foetert: 'In Engeland draait het om voetbal, niet om One Direction'

Matthijs van Laar18 jul 2015, 09:32
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2015, 09:32
Advertentie

Manchester United begon de oefentrip in de Verenigde Staten zaterdagnacht met een 1-0 overwinning op Club América. Nieuwkomer Morgan Schneiderlin nam het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening en bezorgde Louis van Gaal daarmee zijn eerste zege van het nieuwe voetbaljaar. Echt verrast bleek de Nederlandse coach niet. "Dit hebben we met hem geoefend", zei hij over de rake kopbal van de Fransman.

voetbalzone

Van Gaal wees er daarnaast op dat Schneiderlin vorig seizoen in dienst van Southampton ook al regelmatig het net wist te vinden. "Dit is dus geen toeval", verklaarde de oefenmeester, die David de Gea buiten zijn elftal liet. Daarmee wakkerde hij de speculaties over een vertrek van de Spaanse doelman aan. "Hij had last van een kleine blessure. We kunnen geen risico's nemen", wuifde hij suggesties over een mogelijke transfer meteen weg.

Over het veld in Seattle, waar het duel met de Mexicanen plaatsvond, had Van Gaal ook het een en ander op te merken. Hij noemde de ondergrond 'lastig'. "Spelers gleden uit. Ze kunnen daardoor geblesseerd raken en dat baart me zorgen", aldus de coach, die de matige ondergrond weet aan het verschil in sportcultuur. "Old Trafford is louter en alleen bedoeld om in te voetballen, niet voor entertainment. Niet voor One Direction. In Engeland leven we voor voetbal, in de VS voor American football en honkbal."

Bezig met laden …