voetbalzone

Van Gaal gaat bekerzege met ‘dure fles wijn’ vieren: ‘Van Ed gekregen’

Daniel Cabot Kerkdijk29 jan 2016, 23:20
Laatst bijgewerkt: 29 jan 2016, 23:20
Advertentie
voetbalzone

De druk lijkt even van de ketel voor Louis van Gaal en Manchester United. De wisselvallig presterende Premier League-club zegevierde vrijdag in het kader van de FA Cup met 1-3 over Derby County, de nummer vijf van de Championship. Daley Blind nam een van de treffers voor zijn rekening. De volgende wedstrijd voor Van Gaal is dinsdag, op Old Trafford tegen Stoke City.

Van Gaal was niet alleen blij met de zege, maar ook met het vertoonde spel. "Het vertrouwen is terug, want we creëerden veel kansen in de tweede helft”, zo stelde de Nederlander. “We durfden weer te voetballen. Het was misschien zelfs wel beter dan op de training. De tweede en derde goal waren fantastisch. Doelpunten uit mooie combinaties.”

Van Gaal wacht thuis een aangename verrassing. “Hoe ik deze overwinning ga vieren? Ik ga naar huis, waar Truus zal zijn. Ze is uit Nederland overgekomen. De wijn zal open gaan. Het is een dure fles wijn. Die heb ik van Ed gekregen (vice-voorzitter Ed Woodward, red.). Die krijg ik elke keer als Manchester United van een team uit de top zes wint.”

Er waren veel fans van Manchester United op het bekerduel in Derby afgekomen. Daar moest Van Gaal om lachen. "Ongelofelijk dat er zoveel mensen komen kijken naar dat 'boring' United."


Bezig met laden …