voetbalzone

Van Gaal gaat in op ‘zaak-Rooney’: ‘Anders vragen jullie: waar is Falcao?’

Peter Nusselder11 feb 2015, 08:40
Laatst bijgewerkt: 11 feb 2015, 08:40
Advertentie

Louis van Gaal heeft in het systeem dat hij momenteel speelt bij Manchester United ruimte voor twee spitsen, terwijl hij met Robin van Persie, Radamel Falcao en Wayne Rooney de beschikking heeft over drie gerenommeerde aanvallers. De oplossing van de coach, om Rooney regelmatig als middenvelder op te stellen, wordt niet door iedereen in Engeland gewaardeerd.

voetbalzone

De Daily Mail-columnisten Jamie Redknapp en Martin Keown gaven in de ‘zaak-Rooney’ al te kennen dat de aanvoerder van het Engels elftal wat hen betreft in de voorhoede thuishoort, maar Van Gaal zelf is uiteraard een andere mening toegedaan. De Nederlandse oefenmeester is van plan om Roney woensdag tegen Burnley opnieuw als spelverdeler in te zetten.

“Maar dat kan iedere week veranderen. Het hangt van de omstandigheden af”, vertelt Van Gaal aan BBC Sport. “Als ik Falcao niet opstel, vragen jullie: ‘Waar is Falcao?’ Stel ik Van Persie niet op, dan is de vraag: ‘Waar is Van Persie?’ Als ik Wayne op het middenveld neerzet, weet ik van tevoren dat hij niet altijd in de gelegenheid komt om te scoren.”

Bezig met laden …