voetbalzone

‘Van Gaal gaf in de pauze aan dat het beter moest; dat gebeurde ook’

Erik van Dam22 mrt 2013, 22:17
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2013, 22:17
Advertentie
/

Rafael van der Vaart luisterde zijn 104e interland in Oranje op met de openingstreffer tegen Estland. De middenvelder van Hamburger SV brak vroeg in de tweede helft de score open in de WK-kwalificatiewedstrijd en gaf daarmee de aanzet tot een 3-0 zege in Amsterdam. Van der Vaart profiteerde van het vroege uitvallen van Wesley Sneijder. Hij viel sterk in, maar weet dat hem dat geen garanties geeft.

Van der Vaart merkte dat zijn doelpunt in de tweede helft iets losmaakte bij Nederland. “We begonnen goed aan de tweede helft. Maar het helpt natuurlijk enorm als je dan ook meteen scoort”, was zijn conclusie. Van der Vaart zag dat Oranje het tempo niet hoog genoeg hield tegen de Esten. Ook ontbrak er diepte in het aanvalsspel. “De bondscoach heeft in de pauze aangegeven dat dit allemaal beter moest. Dat gebeurde ook”, sprak Van der Vaart aan SBS6.

In aanloop naar Nederland-Estland zei de middenvelder nooit angst te hebben gehad dat een jonger iemand zijn plek in het nationale elftal zou inpikken. Toch weet ook Van der Vaart dat bondscoach Louis van Gaal hem geen beloftes kan doen. “Ik wil dit gevecht aangaan. Ik word steeds fitter in Duitsland. Je kunt alles van deze bondscoach zeggen, maar hij is eerlijk”, gaf hij aan bij de NOS.

Bezig met laden …