voetbalzone

Van Gaal geeft fans gelijk: 'Als we zo spelen, liggen we er maandag uit'

Matthijs van Laar12 feb 2015, 07:36
Laatst bijgewerkt: 12 feb 2015, 07:36
Advertentie

Manchester United won woensdagavond met 3-1 van Burnley en klom daarmee naar de derde plek in de Premier League. Dat goede nieuws werd echter overschaduwd door de wijze waarop de zege op de laagvlieger tot stand kwam. Het elftal van Louis van Gaal was grote delen van de wedstrijd de onderliggende partij en werd getrakteerd op een aantal fluitconcerten van de eigen fans.

voetbalzone

Ook Van Gaal was dat niet ontgaan. "Ik heb het gehoord", zei hij na afloop. "Ik maak me daar zorgen over, want we spelen voor de fans. Zij zijn het belangrijkste. Wat dat betreft ben ik wel blij dat ze na de wedstrijd ook nog hebben geapplaudisseerd." De Nederlandse coach kon de frustraties echter goed begrijpen. "Als we maandag in de FA Cup tegen Preston North End ook zo spelen, liggen we eruit", voorspelde hij.

Vooral de eerste helft deed de oefenmeester soms pijn aan de ogen. "Burnley was de betere ploeg. Ze zetten ons onder druk en wij kwamen daar niet onderuit. We waren niet in staat om de bal rond te laten gaan. Burnley verdient daarvoor de complimenten", aldus Van Gaal. "Ik was blij met de 2-1 vlak voor rust, want daardoor kon ik wat reorganiseren. De tweede helft was gelukkig iets beter."

Bezig met laden …