Van Gaal: ‘Goede eerste helft, maar het vertrouwen verdween na die goal’

Thijs Post06 sep 2013, 23:09
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2013, 23:09

Het Nederlands elftal ontsnapte vrijdagavond in Tallinn aan een smadelijke nederlaag tegen Estland. Robin van Persie maakte in blessuretijd 2-2 vanaf elf meter, terwijl er in de eerste fase van de wedstrijd nog niets aan de hand leek. Nederland speelde uitstekend en kwam vroeg op voorsprong (Arjen Robben), maar na de gelijkmaker van de Esten kwam er zand in de motor van de ploeg van bondscoach Louis van Gaal.

/

In gesprek met SBS6 zegt Van Gaal dat zijn elftal een uitstekende eerste helft speelde, maar dat de gelijkmaker van Estland voor een ommekeer zorgde. “Het vertrouwen verdween na die goal bij de spelers en dat konden ze niet meer hervinden in de tweede helft”, aldus de oefenmeester. Volgens de keuzeheer liep zijn team na de 2-1 ‘achter de feiten aan’.

Voorafgaand aan de wedstrijd was veel te doen om Wesley Sneijder, maar ook de aanvallende middenvelder kon zich niet onderscheiden. “In de tweede helft sneeuwde Wesley ook onder”, aldus Van Gaal, die het dinsdag tegen Andorra moet doen zonder Bruno Martins Indi en Arjen Robben. Beide spelers kregen een gele kaart en zijn geschorst voor het treffen met de voetbaldwerg.