voetbalzone

‘Van Gaal haalt spits van twee doelpunten eerder terug naar Old Trafford’

Daniel Cabot Kerkdijk01 jan 2016, 07:47
Laatst bijgewerkt: 01 jan 2016, 07:47
Advertentie

Will Keane is weer terug bij Manchester United, zo verzekeren diverse media in Engeland vrijdag. De 22-jarige spits werd dit seizoen bij Preston North End gestald, maar hij heeft Louis van Gaal naar verluidt gevraagd of hij zichzelf kan bewijzen in de Premier League.

voetbalzone

Van Gaal en Keane zouden afgelopen week een onderhoud hebben gehad. De Nederlander luisterde naar het relaas van de aanvaller en koos ervoor om de huurovereenkomst per direct te beëindigen. Heel erg trefzeker was Keane niet voor Preston North End: in 22 officiële duels voor de Championship-club kwam hij niet verder dan twee schamele treffers.

Van Gaal is echter op zoek naar een oplossing voor het doelpuntenprobleem van Manchester United en hoopt dat de terugkeer van Keane uitkomst biedt. Robin van Persie, Radamel Falcao en Javier Hernández werden in de zomermaanden uitgezwaaid en bovendien mocht James Wilson in november op huurbasis naar Brighton & Hove Albion vertrekken. Van Gaal zag zijn ploeg in de laatste veertien ontmoetingen slechts tien doelpunten maken.

Keane werd in 2010 tot United’s Young Player of the Year uitgeroepen. De aanvaller leek een mooie toekomst op Old Trafford tegemoet te gaan, maar hij kwam tot dusver niet verder dan zijn debuutwedstrijd in 2011/12. Daarna volgden uitleenbeurten aan Wigan Athletic, Queens Park Rangers, Sheffield Wednesday en Preston.

Bezig met laden …