voetbalzone

Van Gaal heeft Januzaj terug: 'Ik voorspelde het al en helaas had ik gelijk'

Bart Kruyt08 jan 2016, 15:01
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2016, 15:01
Advertentie

Het was de bedoeling dat Adnan Januzaj dit gehele seizoen op huurbasis voor Borussia Dortmund zou gaan spelen, maar halverwege het voetbaljaar is de Belgische aanvaller alweer teruggekeerd naar Manchester United. Januzaj kwam in Duitsland nauwelijks aan spelen toe, terwijl Louis van Gaal nog wel wat creativiteit in zijn voorste linie kan gebruiken.

voetbalzone

Januzaj heeft vrijdag wat tests gedaan en zal maandag speelminuten gaan maken bij de beloften van United. “Hij heeft alleen in de voorbereiding negentig minuten gespeeld, dus hij moet bij het tweede team laten zien hoe fit hij is”, zei Van Gaal. “Ik hoop dat hij hierna zijn kwaliteiten kan laten zien voor United, want ik geloof in het talent van Januzaj.”

“Toen hij naar Borussia vertrok had ik al gezegd dat het heel moeilijk voor hem zou worden om aan spelen toe te komen”, vervolgde Van Gaal. “Helaas had ik gelijk. Wanneer hij niet veel speelt in Duitsland, kan hij beter bij ons trainen. En misschien kan hij dan weer wedstrijden gaan spelen voor het eerste team.” United speelt zaterdag in de FA Cup tegen Sheffield United, maar Januzaj zal dan dus zeker nog niet bij de wedstrijdselectie zitten.

Bezig met laden …