voetbalzone

'Van Gaal heeft overal problemen met de pers, maar hij weet wat hij doet'

Matthijs van Laar11 mrt 2015, 13:57
Laatst bijgewerkt: 11 mrt 2015, 13:57
Advertentie
voetbalzone

Ondanks een moeizaam eerste jaar in Engeland, zal Louis van Gaal uiteindelijk slagen bij Manchester United. Dat voorspelt Jimmy Floyd Hasselbaink, die tegenwoordig zelf ook actief is als coach in het Engelse voetbal. "United eindigt dit jaar bij de bovenste vier, dat is het doel en Van Gaal heeft de benodigde ervaring", zegt de manager van Burton.

De voormalig goalgetter van clubs als Atlético Madrid en Chelsea roept in herinnering dat Van Gaal voor meerdere hete vuren heeft gestaan. "Hij weet wat hij doet en weet wat er van hem verwacht wordt", zegt Hasselbaink. "Van Gaal kan omgaan met de druk. Die heeft hij bij al zijn andere clubs ervaren. Ook heeft hij overal problemen gehad met de pers. Voor hem is hier niks nieuws aan."

Manchester United zag maandag de laatste serieuze kans op een hoofdprijs in rook opgaan. Arsenal wipte het elftal Van Gaal op Old Trafford uit de FA Cup. De vette jaren zullen echter terugkeren, voorspelt Hasselbaink. "Ik ken Van Gaal en ik heb er vertrouwen in dat hij de man is die het tij kan keren." De oud-international van Oranje werkt zelf op het derde niveau in Engeland, de Sky Bet League Two.

Bezig met laden …