voetbalzone

'Van Gaal heeft twijfels bij temperament van felbegeerde verdediger'

Bart Kruyt06 jun 2014, 09:50
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2014, 09:50
Advertentie

Manchester City haalt vrijwel zeker Fernando binnen als nieuwe middenvelder en wil zich ook graag versterken met Eliaquim Mangala. De verdediger van FC Porto staat bovenaan de verlanglijst van Manuel Pellegrini, maar de vraag is of hij wel naar het Etihad Stadium wil komen. The Guardian weet dat Mangala, die de bijnaam 'Het Beest' heeft, liever naar Manchester United gaat.

voetbalzone

United is door het vertrek van Rio Ferdinand en Nemanja Vidic nog wel op zoek naar nieuwe centrumverdedigers, maar Mangala werd nog niet met de recordkampioen in verband gebracht. Beweerd wordt dat Louis van Gaal twijfels heeft over het temperament van de Frans international en dat de nieuwe coach van United liever Mats Hummels van Borussia Dortmund ziet komen.

Pellegrini heeft geen twijfels over de 23-jarige Mangala, die zijn loopbaan begon bij Standard Luik en sinds 2011 voor FC Porto uitkomt. City zou bereid zijn om liefst veertig miljoen euro neer te tellen voor de mandekker. Mangala lijkt echter niet echt warm te worden van de interesse van City: eerder zei hij al dat hij liever naar Chelsea wilde gaan, omdat die club in Londen speelt.

Bezig met laden …