voetbalzone

Van Gaal heeft wisselend nieuws voor Hernández en Falcao

Erik van Dam27 apr 2015, 21:14
Laatst bijgewerkt: 27 apr 2015, 21:14
Advertentie

Toen Louis van Gaal binnenstapte bij Manchester United had hij centraal voorin de beschikking over Wayne Rooney, Robin van Persie, Danny Welbeck, Javier Hernández en James Wilson. De trainer besloot Welbeck te verkopen aan Arsenal en liet Hernández verhuren aan Real Madrid: Van Persie en Wilson mochten blijven, Rooney zakte een linie en daarnaast werd Radamel Falcao gehuurd.

voetbalzone

Hoe de positie van spits vanaf komende zomer bezet wordt, is nog niet zeker. Er wordt volop gespeculeerd over de toekomst van Van Persie, die onder Van Gaal zeker is van een basisplaats. Daarnaast is het de vraag of Wilson verhuurd wordt en of Rooney voorin gaat spelen of iets daarachter. Over Hernández geeft Van Gaal vast duidelijkheid: die hoeft wat hem betreft niet terug te komen naar Old Trafford.

De verhuurde Mexicaan doet het de laatste week goed bij Real, maar Van Gaal op andere gedachten brengen is hem niet gelukt. De trainer werd door de Engelse media gevraagd naar de toekomst van Chicharito in Manchester. “Ik heb hem dit seizoen al weggestuurd”, was de reactie van Van Gaal. “Ik heb tegen hem hetzelfde gezegd, als ik tegen Welbeck zei: je zult reserve zijn en ik denk dat dat niet goed is voor je.”

“Als je dan scoort, zoals hij heeft gedaan bij Real Madrid, ben je dan ineens anders? Dat denk ik niet”, zegt de trainer. Voor Falcao staat de deur naar een langer verblijf echter wel open, verzekert Van Gaal. “Tegen hem kan ik niet hetzelfde zeggen als tegen Hernández. Falcao heeft de kwaliteiten om basisspeler te zijn.”

Bezig met laden …