voetbalzone

Van Gaal: ‘Het gaat erom of je in deze manager gelooft of niet’

Gijs Freriks12 dec 2015, 20:20
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2015, 20:20
Advertentie

Louis van Gaal komt na de nederlaag tegen Bournemouth (2-1) steeds meer onder druk te staan bij Manchester United, maar de manager lijkt zich nog geen zorgen te maken over zijn toekomst. “Het is een kwestie van vertrouwen”, zei hij na afloop in een interview met BT Sport.

voetbalzone

“Druk is normaal, dat is altijd zo. Niets nieuws. Het gaat er alleen om of je in deze manager gelooft of niet, want dat is het belangrijkste. Voor mij is de toewijding van de spelers het belangrijkste. Als zij willen presteren zoals ze moeten presteren, en dat willen ze, dan heb ik er vertrouwen in. Ik heb er altijd vertrouwen in gehad dat ik het kan. Als de spelers willen presteren, dan heb ik vertrouwen”, aldus Van Gaal.

De Nederlander vond United in de eerste helft prima spelen, maar concludeerde dat twee standaardsituaties fataal waren. “Dat is niet normaal voor ons, want we spenderen altijd veel aandacht aan de organisatie. Na de achterstand was het moeilijk om het tij te keren, maar de spelers hebben er alles aan gedaan. David de Gea? Het was een vreemde fout, maar dat weet hij beter dan ik.”

Bezig met laden …