voetbalzone

Van Gaal: ‘Het gaat niet alleen om hem, ik heb het ook Falcao gezegd’

Peter Nusselder02 feb 2015, 09:00
Laatst bijgewerkt: 02 feb 2015, 09:00
Advertentie

Manchester United presteerde vorig seizoen dramatisch, maar onder leiding van trainer David Moyes was de doorbraak van Adnan Januzaj een van de weinige lichtpuntjes op Old Trafford. Nu Louis van Gaal de scepter zwaait bij de Engelse topclub zijn de resultaten beter, maar de ontwikkeling van de negentienjarige Belg gaat niet zo snel als gehoopt. Van Gaal verwacht meer van de vleugelspeler.

voetbalzone

“Ik observeer mijn spelers iedere dag en laat ze duidelijk weten wat ik van ze wil. En dat moeten ze laten zien. Als ik denk: ‘Oké, hij is er nu klaar voor’, dan laat ik misschien iemand spelen. Januzaj heeft heel veel talent, maar dat moet je laten zien tijdens wedstrijden en ook op de training”, maakt Van Gaal duidelijk in de Engelse media. “Ik maak de opstelling niet, dat doen de spelers zelf”, benadrukt de coach.

De Nederlander wijst erop dat Januzaj moet bewijzen dat hij beter is dan de andere spelers in de selectie van Man United. “De concurrentie is groot in deze groep, ik moet spelers vergelijken. Het gaat niet alleen om hem, ik heb hetzelfde tegen Radamel Falcao en Juan Mata gezegd. Het is voor mij moeilijk om daarmee om te gaan, maar dat geldt ook voor een voetballer zelf. Of Januzaj er goed mee omgaat? Dat zul je aan hem moeten vragen.”

Bezig met laden …