Van Gaal hoeft niet langer bang te zijn voor comeback Liverpool

Bart Kruyt28 apr 2015, 22:39
Laatst bijgewerkt: 28 apr 2015, 22:39

Manchester United verloor van Chelsea en Everton en moest volgens Louis van Gaal nu weer rekening houden met Liverpool in de strijd om Champions League-voetbal. De manager van United lijkt zich echter al geen zorgen meer te hoeven maken: Liverpool verzuimde dinsdagavond om in te lopen en verloor met 1-0 bij degradatiekandidaat Hull City. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft United nu nog steeds zeven punten meer dan Liverpool, dat de CL lijkt te kunnen vergeten.

Mario Balotelli mocht van Brendan Rodgers weer in de punt van de aanval beginnen en uitgerekend de fel bekritiseerde spits was de schlemiel bij het winnende doelpunt van Michael Dawson. Balotelli stapte te laat bij een voorzet van Ahmed Elmohamady, waardoor Dawson niet buitenspel stond en de 1-0 binnen kon koppen. Dat was een flinke domper voor Liverpool, dat hiervoor de beste kansen had gekregen om op voorsprong te komen. De eerste kans van het duel was nog wel voor Hull, toen Simon Mignolet met een prachtige redding een kopbal van Dame N'Doye onschadelijk maakte.

Liverpool zocht hierna de aanval en werd gevaarlijk via Philippe Coutinho, wiens inzet werd gekeerd door Steve Harper, en Balotelli had geen geluk met een slimme hakbal. Acht minuten voor rust kwam Hull vervolgens op voorsprong en ook hierna kreeg Liverpool nog aardige mogelijkheden om nog voor de thee tot scoren te komen. Harper keerde een volley van Jordan Henderson, waarna Glen Johnson er kort voor rust niet in slaagde om een ploeggenoot te bereiken, nadat hij de achterlijn had gehaald. De back tikte de bal door de benen van Harper, maar er was dus niemand aanwezig om te scoren.

In de tweede helft hervatte Liverpool de zoektocht naar de gelijkmaker, maar Hull stond goed te verdedigen en gaf weinig weg. Pas na ruim een kwartier spelen in het tweede bedrijf kreeg Liverpool een eerste goede kans: Coutinho vond Henderson, die de bal controleerde met de borst en probeerde te scoren met een halve omhaal. Deze acrobatische inzet werd gekeerd door Harper, die even later ook een derde poging van Henderson (recht op hem afgeschoten) kon pakken. Hull werd nog gevaarlijk uit een hoekschop, via James Chester, maar het bleef bij die ene goal van Dawson. Hull doet met deze overwinning uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie.