voetbalzone

Van Gaal: ‘Ik ben blij, want de spelers moeten presteren onder grote druk’

Gijs Freriks02 jan 2016, 18:15
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2016, 18:15
Advertentie

Manchester United begon het nieuwe jaar zaterdag met een 2-1 overwinning op Swansea City positief. “Maar één zwaluw maakt nog geen zomer”, zo vertelde manager Louis van Gaal na afloop voor de camera van de Engelse pers.

voetbalzone

“Ik ben erg blij, ook voor de spelers, want zij moeten presteren onder grote druk. We doen nog mee in de top en het gat is klein. Dat is voetbal, zo gaat dat in een seizoen, want een seizoen duurt langer dan één maand. Ik hoop dat dit een goed startpunt is voor het nieuwe jaar en dat we zo verder kunnen gaan”, aldus Van Gaal, die opgelucht reageerde toen Lukasz Fabianski in de blessuretijd de bal tegen de paal kopte.

“Het is niet normaal dat een keeper scoort, dus het verbaasde mij niet dat hij miste. Maar hij kopte goed, het was bijna een goal. Maar ik denk dat we verdiend hebben gewonnen”, aldus Van Gaal. “We speelden in een risicovol systeem, want Swansea speelde met een ruit op het middenveld en wij speelden met drie verdedigers. Hierdoor speelden wij met veel ruimte in de rug, maar we deden het goed. Het verschil werd gemaakt door twee prachtige doelpunten. Scoren is het belangrijkste in het voetbal.”

“Voor een manager is het ook belangrijk hoe we spelen en in de eerste helft speelden we vandaag beter dan in de tweede, maar we scoorden niet. Dat is ons probleem. Als we scoren, dan hebben we geen probleem. Je kunt niet voorspellen of er nu betere tijden aanbreken, maar deze overwinning zal het vertrouwen alleen maar doen toenemen en de druk afnemen”, aldus de voormalig bondscoach van Oranje. United staat na twintig speelronden met 33 punten op de vijfde plaats in de Premier League.

Bezig met laden …